Top categories
Quick Links

Place here any module, widget, design or HTML. for example menu, categories

A világ legfinomabb illatai itt vannak!        Próbálja ki, nem fog csalódni.               Tekintettel a folyamatosan növekvő árakra, ideiglenesen, kénytelenek vagyunk 1.000.- forint szállítási költséget felszámolni.       Kettő, vagy több parfüm rendelése esetén ezt a költséget mi fizetjük Ön helyett!        A számlán ilyenkor is megjelenik a szállítási költség, de azt nem kell kifizetni!!!

A költségek folyamatos emelkedése miatt kénytelenek vagyunk 1.000.- forint szállítási költséget felszámolni!        Kettő, vagy több parfüm vásárlása esetén ezt a költséget mi fizetjük Ön helyett!

Kölni, vagy parfüm?


   "Illatszervásárlásnál feltűnhet, hogy az egyestermékek más kiszerelésben, más néven, és más áron kaphatók. A sajátmárkás,negyed literes golyós dezodor nyilván olcsóbb lesz, mint a hüvelykujjnyi ampullábanárult Givenchy, és az illata is más – de mi ennek az oka?  

   A parfümök illatának intenzitásaelsősorban az illóolaj-koncentrátumtól függ. A klasszikus parfüm, az Eau de Parfum például 15 százaléknyiillóolajat tartalmaz, míg az Eau de Toilette nagyjából 10 százaléknyit. A kölni(Cologne) illóolaj-tartalma 5 százalék. A parfümöket úgy tervezték, hogy csakkeveset kelljen használni belőlük – így is elég átható lesz az illatuk –,míg a kölniket, a borotválkozás utáni arcszeszeket és testspray-ketgátlástalanabbul fröcskölhetjük magunkra.

   Kölnik és parfümök változatos illatokban kaphatók. Aparfüm készítésekor inkább nőies illatokat használnak, például gyümölcsökbőlvagy virágokból sajtolt olajat. A kölnik tervezői inkább a férfiakat célozzákaz erős fűszer- és pézsmaillatokkal. Ennek ellenére nem mondhatjuk, hogy aparfüm a nőknek, a kölni a férfiaknak való; mindkét nem nyugodtan használhatjamindkettőt, ha úgy tetszik.

   Az illatszerekettöbbféle illatanyagból állítják össze. A parfümök általában több illóolajbólkészülnek; ezek egy réteget képeznek, és ahogy párolognak, a nap végéremegváltozik az illatuk. Egy jobb parfümnek akár három rétege is lehet. A kölnikszintén több komponensű illatszerek, de jellemzően egyféle aroma jellemzi őket.

  A kiszerelés bármilyen lehet: mind kölnit, mind parfümöt árulnak illatszeresüvegben, spray formájában, vagy akár bőrre kenhető szilárd anyagként. A sötétvagy színezett üvegben tárolt minőségi illatszerek általában azért ilyenek,hogy hosszabb ideig megőrizzék az illatukat, így vásárláskor ezt is vegyükfigyelembe, hacsak nem egy sötétkamrában fogjuk tárolni őket.

Általánosigazság: minél magasabb egy illatszer illóolaj-tartalma, annál drágább; ez akomponens sokkal drágább, mint a parfümök és kölnik más összetevői (jellemzőenalkohol és víz). Ez az oka, hogy a kölnik többnyire olcsóbbak egyesparfümöknél. Persze, ez alól is vannak kivételek: a nagyobb illatszergyártókmárkás termékei mindig többe fognak kerülni.”

 

 (Hegyeshalmi Richárd,  Index.hu)           


Kingelektrik kft.
  • 1064 Budapest, Podmaniczky u. 57. 2/14. (Csak székhely!)
  • Call us: +36-30-538-3787
  • shop@parfumbirodalom.hu
Kingelektrik Kft.
  • 1064 Budapest, Podmaniczky u. 57. 2/14. (Csak székhely!)
  • Call us: +36-30-538-3787
  • shop@parfumbirodalom.hu
Kngelektrik kft.
  • 1064 Budapest, Podmaniczky u. 57. 2/14. (Csak székhely!)
  • Call us: +36-30-538-3787
  • shop@parfumbirodalom.hu
menu